IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » Canada

Quebec City

      Quebec City – „leaganul Noii-Frante” si facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO – este cel mai fermecator oras din America de Nord. Acest lucru este datorat unui zid vechi de secole ce inconjoara orasul- format dintr-o retea de strazi pietruite, bistrouri fermecatoare, calesti trase de cai si din varfurile acoperisurilor ce sageteaza vazduhul. Orasul superior (Upper Town) este pozitionat strategic pe Capul Diamant, avand vedere spre locul unde raul St. Lawrence se ingusteaza. Aceste stramturi – cunoscute sub numele de kebec de primii locuitori (tribul algonquin) ai acestui teritoriu – au dat numele acestui oras. La poalele Capului Diamant se afla orasul inferior (Lower Town), locul in care Samuel de Champlain a fondat orasul in 1608. Astazi, vizitatorii ce se plimba in jurul restauratului Place Royale isi pot imagina cu usurinta ca sunt din nou in anii 1600. Desi aproape toti locuitorii orasului sunt descendenti francezi, aproape o treime sunt persoane bilingve, oferind un prietenos, cald, bun venit vizitatorilor atat in engleza cat si in franceza. „Joie de vivre”-ul lor este molipsitor ajungand la apogeu in perioada festivalelor verii, atunci cand intreg orasul pare a fi o imensa scena.  

Fortificatiile Quebec-ului

     Una dintre caracteristicile unice ale orasului este zidul de 4.6km ce inconjoara orasul vechi, fiind singurul oras fortificat din America de Nord. Este posibil sa mergeti de-a lungul acestor fortificatii, oferind vederi impetuoase ale orasului si raului St. Lawrence. In apropierea cetatii, la Porte St. Louis (una din cele patru porti ale orasului ce au rezistat) se afla Centre d'interprétation des Fortifications-de-Québec, care infatiseaza date despre istoria orasului precum si un depozit de explosibil restaurat. Continuand in sensul acelor de ceasornic, zidurile ajung la Parc de l'Artillerie (Parcul Artileriei), construit de francezi pentru apara orasul de orice atac, inainte de a deveni garnizoana ofiterilor britanici pana in 1871, cand a fost transformata intr-o fabrica de munitii. De-a lungul zidurilor se afla numeroase tunuri indreptate spre raul St. Lawrence si spre malul opus.

Cetatea din Quebec (La Citadelle de Québec)

     Cetatea, datand din 1820, este una dintre cele mai distinctive caracteristici ale orasului Quebec si o mostenire a ocupatiei britanice. Pe inaltimile Capului Diamant, cetatea in forma de stea a fost construita pentru a rezista un atac repetat al orasului, ce ar fi putut veni din partea de sud-vest. Astazi, vizitatorii pot face un tur cu ghid de o ora al aceastei atractii (inclus in pretul biletului), care consta intr-o vizita la depozitul de explozibil precum si la fosta inchisoare ce in prezent gazduieste un mic muzeu. Exista tururi gratuite disponibile catre resedinta guvernatorului/generalului. Pe timpul verii, zilnica schimbare a garzii are loc la ora 10, personalul garnizoanei fiind acompaniat de fanfara regimentului si de mascota cetatii ("Batisse", capra regimentului). Alaiul continua in unele seri speciale, atunci cand, Regimentul Regal 22 efectueaza „The Retreat” (retragerea), ca parte a ceremoniilor de coborare a drapelului.

Old Quebec – Lower Town

     Cea mai veche parte a Old Quebec, Orasul Inferior, este grupat pe strazi inguste intre meterezele Orasului Superior si Vechiu Port, unit de Orasul Superior de un funicular, de escalier casse-cou (scari ametitoare) si de abrupta Côte de la Montagne. In centru, Place Royale a fost restaurata la fosta sa glorie, casele din secolele 17 si 18 inconjurand aceasta piata foarte veche.  Centre d'interpretare de Place de-Royale afiseaza artefacte de epoca si are panouri ce ilustreaza istoria zonei. Rue du Petit Champlain este o strada pietruita plina de viata si foarte romantica cu numeroase magazine si restaurante.

Old Quebec – Upper Town

     Orasul Superior (Upper Town), unde poate fi gasit falnicul Chateau Frontenac, este o atractie majora a Quebec-ului. Acest hotel a fost construit in 1893, desi turnul care ii da aspectul sau distinctiv a fost adaugat in anii 1920. Acesta se afla intre Place d'Armes (o piata centrala cu benzi inguste avand numerosi artisti stradali) si Dufferin Terrace (o promenada larga de lemn, oferind o vedere catre Lévis, aflat pe malul opus). Dufferin Terrace este plina de animatori stradali si vizitatori care se plimba pe langa tunurile si chioscurile ce preced Chateau Frontenac. In apropiere, Place de l'Hôtel de Ville este dominat de Basilique-Cathédrale Notre-Dame-de-Québec, principala catedrala catolica a orasului.

>>> Cauta acum hoteluri in quebec city
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"