IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » Canada

Vancouver

     Inconjurat de ocean, cu muntii impresionanti imediat la nord, Vancouver este o stralucitoare metropola  nord-americana. Este, de asemenea, un loc perfect pentru a explora frumoasa salbaticie a statului British Columbia. Locuitorii din Vancouver traiesc pentru a sta in aer liber. Pe tot parcursul anului, multimea de alergatori, skateri si biciclisti se lupta pentru spatiul de pe diguri, in timp ce alergatorii mai curajosi urca pe traseul dificil din Grouse Grind. Cu nenumarate posibilitati pentru rafting, ciclism montan sau camping, amatorii sporturilor extreme pot schia pe unul dintre cei trei munti din apropiere sau pot sa navigheze in English Bay. West End-ul din Vancouver este intesat de baruri si cafenele si coloratul Davie Village este locul unei considerabile comunitati gay. In Chinatown puteti gasi numeroase brutarii, magazinele cu medicina traditionala, faimoasele „noodle house” precum si o piata plina de viata. Amestecul cosmopolit al Vancouver-ului este in continuare evident prin vibranta piata Punjabi si prin multiculturalul Commercial Drive. Vancouver incearca sa isi pastreze locul ca oras mondial, dupa ce a gazduit cu succes Jocurile Olimpice de Iarna din 2010. Printre beneficiile de termen lung sunt o linie noua de tren, multe hoteluri moderne, un elegant sat olimpic (ce vor deveni apartamente), precum si un centru de sport de ultima generatie.

Podul Suspendat Capilano

     Deasupra canionului si la vest de Grouse Mountain este podul suspendat Capilano, una dintre cele mai lungi (140m) pasarele suspendate din lume. Podul ofera vederi ametitoare in defileu, pe unele portiuni, vizitatorii fiind la 70 de metri inaltime. In acesta locatie se afla mai multe atractii, cum ar fi: Treetops Adventure (o plimbare printre varfurile copacilor), un parc cu totem-uri, un centru de sculptura indigen precum si trasee prin natura.  Mai putin turistic si totusi impresionant (si gratuit), este podul suspendat dintre centrul de ecologie si reteaua de trasee din Parcul Lynn Canyon.

Chinatown and Dr Sun Yat-Sen Chinese Garden

      Chinatown-ul din Vancouver este cel mai mare din Canada, oferind un caleidoscop de culori si arome bogate. O gama larga de restaurante va ofera numeroase preparate pe tot parcursul zilei. The night market (piata de noapte) este deschisa in noptile weekend-urilor de la mijlocul lunii mai pana la mijlocul lunii septembrie si merita a fi vizitata. Canadienii chinezi sunt la fel de probabil sa isi faca cumparaturile in suburbia sudica a Richmond-ului, deoarece se afla numeroase mall-uri ce contin multe magazine din Asia. La marginea vestica a Chinatown-ului, Gradina Dr Sun Yat-Sen a fost prima gradina chinezeasca clasica construita in afara Chinei, oferind o oaza de liniste, la urbanitatea ce o inconjoara.

Gastown District

      Centrul vechi reconstruit al Vancouver-ului este placut desfasurat pe numeroase strazi pietruite, cafenele si magazine. Este numit dupa Gassy Jack, un vorbaret proprietar de salon care a oferit lucratorilor de la moara sa, tot whisky-ul pe care puteau sa il bea daca il ajutau sa construiasca acest salon – acesta deschizandu-se a 2-a zi. Gastown este locul unicului Steam Clock (ceas cu aburi), ce era actionat de aburul de la sistemul utilizat pentru incalzirea cladirilor de birouri din centrul orasului. Desi bazat pe un design din secolul al 19-lea, primul ceas cu aburi a fost construit in 1975. Gastown este unul dintre cele mai bune locuri in care sa gasiti suveniruri, cum ar fi arta inuita si lucrari ale artistilor din nord-vestul Pacificului. 

Granville Island

      Acest fost cartier industrial este locul unui amestec plin de viata, avand divertisment, restaurante, magazine si o piata publica foarte mare. Visitatorii pot urmarii artistii, olarii, tesatorii si sticlarii in timp ce lucreaza,tot aici fiind si numeroase concerte sau evenimente in aer liber, vara. Familiile cu copii vor aprecia “the Kids’Market” sau Water Park-ul (doar vara e deschis). Cel mai bun mod de a ajunge la Granvile Island este o adevarata experienta- pe unul din feriboturile mici care fac legatura in acest golf.

>>> Cauta acum hoteluri in vancouver
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"