IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » Europa » Cipru

Paphos

      Insorita tot anul, avand apa de mare la o temperatura decenta, plaje cu nisip si o atmosfera relaxata nu este o surpriza faptul ca statiunea cipriota Paphos este in plina expansiune. Se pot gasi unele dintre cele mai frumoase din lume relicve grecesti si mozaicuri romane, spa-uri de relaxare, hoteluri luxoase si restaurante decente, farmecele Paphos-ului sunt greu de rezistat. In cazul in care nu este suficient, multe din atractiile naturale uimitoare ale Cipru-lui, inclusiv Padurea Paphos, Peninsula Akamas si Muntii Troodos, sunt aproape de statiune. Cand vine vorba de vacante, Paphos, cu plajele sale cu nisip, facilitati de clasa intai a statiunii si atractii ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, are un atuu in orice moment al anului.

Plaja

        In plus fata de intinderile multe de plaja  cu pietris situate langa hotelurile aflate la malul marii din Kato Paphos, statiunea are in pozitie centrala,  plaja municipala cu nisip. Plaja Faros se dovedeste de multe ori o optiune mai linistita. Ambele dintre aceste plaje au fost premiate de catre UE cu steaguri albastre pentru curatenie. Un alt castigator 'blue flag' este Coral Bay, o plaja de nisip minunata, 13 km nord de Paphos, care este usor accesibil cu autobuzul. Operatorii de sporturi nautice situati pe plaja sau in hotelurile statiunii inchiriaza echipamente pentru orice activitate, de la hidrobiciclete la windsurfing. Puteti incerca, de asemenea ceva mai aventuros ca parasailing.

Explorand Statiunea

       Ruinele care dateaza din secolul al 12-lea, cetati macinate de timp, morminte antice si vestigii uimitoare romane au asigurat orasului Paphos un loc pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1980. Astazi, mozaicurile complexe din Nea Paphos, unele dintre cele mai impresionante din lume, precum si voluminoasele Morminte ale Regilor sunt printre cele mai populare atractiile ale statiunii. Muzeul de Arheologie (Griva Digeni 43) arunca lumina asupra secolelor de istorie intriganta. La distanta de o ora de mers cu masina din Paphos se afla Muntii Troodos, un paradis natural de trasee montane, paduri luxuriante si fauna si flora autohtona. Intre lunile noiembrie si martie zona este acoperita de zapada, localnicii si turististii profitand de partiile de schi si cursele de cross-country din Centrul de Schi Troodos - cel mai sudic din Europa. La nord-veste de Paphos se afla peninsula Akamas, un alt loc minunat pentro o plimbare de vara.

>>> Cauta acum hoteluri in paphos
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"