IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » Mexic

Mexico City

     Trecutul si prezentul stau unul langa altul in Mexico City, fiind locul unde istoria coloniala de epoca se imbina cu modernitatea in continua schimbare. Teritoriul aztecilor in secolul 14, inainte de a fi cuceriti de spanioli, Mexico City a fost fondat de conchistadori langa Lacul Texcoco in 1525.  Astazi capitala este cunoscuta de localnicii mandri ca „el DF” (de la districtul federal) si este casa unei arte emergente si a unei scene gastronomice care atrage elitele orasului. Capitala haotica a Mexicului este unul din cele mai vibrante spatii urbane din lume. Intinderile uriase ale parcului metropolitan sunt cele mai mari de pe planeta in timp ce cartierele de lux sunt comparate cu Beverly Hills. Va puteti plimba cu barje viu pictate (trajineras) pe canalele misterioase ale orasului, pe langa „insulele plutitoare” (chinampas), pline de flori,fructe si legume. Desi Ciudad de Mexico are propriile slabiciuni,  si frustrari,el ramane unul dintre cele mai antrenante si incitante metropole din lume.

Alameda Central

      Initial o piata azteca, Alameda Central are un trecut intunecat fiind locul fostelor executii in timpul inchizitiei spaniole. Astazi, acest placut spatiu verde este cel mai mare parc central din Mexico City, fiind un punct de intalnire popular angajatilor de la birourile din imprejurimi precum si al vanzatorilor de produse alimentare. Multimile se aduna in fiecare duminica atunci cand familiile vin in numar mare pentru picnicuri sau concerte in aer liber.  In apropiere, o pictura murala mare pictata in 1947, infatiseaza parcul vara la Museo Mural Diego Rivera, acolo unde pictura Sueño de una Tarde Dominical en la Alameda ( Visul unei dupa-amiezi de duminica in Alameda Park) are loc de cinste.

Castillo de Chapultepec (Castelul Chapultepec )

     Pe Dealul Chapultepec ( tradus din limba Najuatl a aztecilor inseamna „ Dealul Greierilor”), Castillo de Chapultepec a fost construit in 1785 pentru viceregii spanioli si folosit ca resedinta pentru presedintii din Mexic pana in 1940. In prezent este casa Muzeului National de Istorie (Museo Nacional de Historia), ce contine sute de picturi murale, ceramica, mobilier si trasuri ce descriu istoria Mexicului de la epoca azteca si pana in prezent. Camerele folosite de imparatul Maximilian si imparateasa Carlotta au fost foarte bine conservate, balcoanele castelului oferind vederi spectaculoase spre Valea Mexicului.

Centro Histórico (Centrul Istoric) si Zócalo

      Al doilea ca marime, dupa Piata Rosie din Moscova, Zócalo - oficial cunoscut sub numele de Plaza de la Constitución – este nucleul politic, religios si geografic al Mexicului. Straniu de linistit dupa lasarea intunericului, este animat, aglomerat si plin de viata in timpul zilei, fiind un loc de intalnire pentru ceremonii oficiale, sarbatori ale orasului, demonstratii, mitinguri si spectacole improvizate. De doua ori pe zi, o ceremoniala ridicare si coborare a steagului (la ora 06:00 si 18:00) sunt puse, cu punctualitate, in scena. In partea de nord a Zócalo este Catedrala Metropolitana. Construita in 1573, consfiintita in 1667, si completata in 1813 intr-un stil baroc cunoscut sub numele de churrigueresque, aceasta este cea mai mare si veche catedrala din America Latina. Langa catedrala, ruinele Templului Mayor al Aztec Tenochtitlán aduna multimi de privitori in fiecare zi. In partea de est a Zócalo este Nacional Palacio, construit pe locul unei palat aztec, in timp ce la mica distanta este Muzeul National de Arte, un palat avand un stil renascentist italian ce gazduieste o colectie numeroasa de arta mexicana de la fiecare scoala si stil.

Coyoacán

     Acum absorbit de Mexico City, suburbia Coyoacan a fost odata un oras de sine statator. Astazi, formeaza cea mai veche parte a capitalei si locul de unde Cortez a lansat atacul asupra orasului Tenochtitlan. Jongleri, muzicieni si artisti de strada sunt prezenti in fiecare weekend in piata centrala (Plaza Hidalgo si Jardín del Centenario). Artista Frida Kahlo s-a nascut in Coyacán in 1907, si Museo Casa de Frida Kahlo, (pe strada Londres 247) ocupa casa familiei sale. Kahlo si sotul ei, revolutionarul muralist Diego Rivera, au locuit aici din 1929 si au facut parte din fermecatoarea miscare de stanga din Mexico City a intelectualilor din anii 1930. Astazi casa este plina de artefacte din acea epoca avand doua camere bine pastrate ce infatiseaza modul in care traiau, iar restul are numeroase picturi realizate de ambii artisti. O mica colectie de arta populara - o pasiune a lui Kahlo - include o serie de costume regionale purtate de artista ce a trait in aceasta casa pana la moartea ei.

>>> Cauta acum hoteluri in mexico city
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Franta

Paris

      Cu 2 milioane de persoane traind in centrul sau si cu peste 10 milioane in suburbii, Parisul este unul din cele mai mare orase din Europa. Ca popularitate insa, Parisul este primul, daca este sa judecam dupa numarul de vizitatori pe care-i are anual: mai mult de j ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Paris Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"