IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » Europa » Anglia

Edinburgh

     Edinburgh a inspirat poeti, artisti si filosofi timp de sute de ani, dar este foarte mult un oras al secolului 21. Edinburgh are totul: o mare cultura si haute couture, stand-up comedy si plimbari de tara si, desigur, Castelul Edinburgh, cocotat pe coltul vulcanic de stanca, cu vedere la cladirile medievale din orasul vechi (Old Town) si la arhitectura magnifica georgiana a orasului nou (New Town). Impreuna ele fac parte din lista patrimoniului mondial UNESCO. Si cel mai bine, dimensiunile compacte ale Edinburgh-ului inseamna ca lucrurile ce merita vizitate se pot face usor pe jos. Aerul cosmopolit si plin de viata al Edinburgh-ului a oferit capitalei Scotiei un fel de atitudine de la care te-ai fi asteptat doar de la Londra. Acest tremur este consacrat in calendarul anual al Festivalelor Internationale din Edinburgh. In fiecare luna august, orasul se umple cu vizitatorii nerabdatori de a asculta viitoare staruri in circuitul de comedie; sa auda autorii lor preferati citind din propriile carti, ori sa fie absorbiti de muzica clasica si teatrul provocator al Festivalului International din Edinburgh.

Castelul Edinburgh

       Aceasta este cea mai faimoasa atractie turistica din Scotia. Castelul a avut o istorie bogata si plina de culoare, opunand rezistenta numeroaselor atacuri are lui Oliver Cromwell in 1650, si armatei lui William si Mary in 1689. Acesta a fost, de asemenea, locul de nastere al lui James VI al Scotiei (care a devenit James I al Angliei in 1603), nascut de Mary Queen of Scots intr-o camera mica in Royal Residence in 1566. A devenit castelul principal al monarhilor Scotiei in Evul Mediu; cladirile din cadrul cetatii  includ o capela din secolul al 12-lea, si cea mai veche cladire din Edinburgh, si „The Great Hall”, finalizata in 1511. Astazi, tronand in varful unui vulcan stins, este casa Muzeului National de Razboi al Scotiei, gazduind in fiecare august „Edinburgh Military Tattoo”, si este in continuare o baza militara activa. In 1996, dupa 800 de ani de stat in Anglia, Piatra destinului -Stone of Destiny- (piatra de incoronare a monarhilor scotieni) a fost returnata Castelului Edinburgh. Ea si „The Honours of Scotland” (Bijuteriile Coroanei Scotiene) sunt expuse acolo, cum este Mons Meg, o arma de asediu gigant acordata lui James al II-lea in anul 1457. Vederea din creneluri ofera o panorama splendida a orasului.

Gradina Zoologica din Edinburgh

       Fondata in 1913 de catre Societatea Zoologica Regala a Scotiei, Edinburgh Zoo este una dintre cele mai importante gradini zoologice din Europa. Este cea mai populara atractie cu animale, avand peste 1000 de specimene, inclusiv singurii koala din Marea Britanie. Avand 32 de hectare de parcuri frumoase pe pantele dealului Corstorphine, cu vederi uimitoare la peisajul rural inconjurator, gradina zoologica este renumita pentru cele mai noi sosiri ale sale, doi ursi panda din China, prima pereche care  traieste in Marea Britanie de 17 ani. Include, de asemenea, cea mai mare incinta pentru cimpanzei si cea mai mare piscina pentru pinguini care contine cea mai numeroasa colonie de penguini din Europa. Pe langa animale, mai sunt si alte atractii, cum ar fi „Budongo Trail”, „Rainbow Landings”, „African Plains Experience” si „Hilltop Safari Tour”.

Scotch Whisky Experience

       Scotia este definita de whisky-urile sale fine – turistii se inghesuie de departe pentru a gusta aceste marfuri fine. In turul „Scotch Whisky Experience”, va veti deplasa la bordul unui butoi facand o plimbare printr-o replica a unei distilarii. Acest tur va duce prin toate etapele procesului de a realiza whisky si prin regiunile diferite unde este produs. Turul se incheie cu o lectie de degustare a whisky-ului, plus o trecere prin cea mai mare colectie de Scotch whisky din lume ( peste 3.000 de sticle).

>>> Cauta acum hoteluri in edinburgh
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"