IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » Europa » Anglia

Glasgow

      Glasgow a vazut mai multe schimbari in ultimele doua decenii, decat aproape orice alt oras britanic. . Dintr-un centru industrial in declin cu un pesimism la scara larga legat de viitorul sau, cel mai mare oras al Scotiei a fost transformat intr-un oras de perspectiva salutat ca fiind unul dintre cele mai hippy locuri din Europa. O populatie mare de studenti a dat orasului un caracter tineresc si progresiv,cu o viata de noapte grozava, avand una din cele mai puternice scene de muzica live din Marea Britanie. Glasgow continua sa se afirme ca unul dintre cele mai atractive destinatii din Marea Britanie. Cu o galerie de arta remarcabila si multe muzee excelente ca un punct de plecare, Glasgow a fost ales Capitala Culturala Europeana in 1990. Puteti vedea traditia Glasgow-ului in designuri deosebite, in arhitectura clasica a lui Alexander 'Greek' Thomson si stilul organic, art nouveau a lui Charles Rennie Mackintosh. Astazi, Scoala de Arta din Glasgow continua sa produca talente de clasa mondiala.

Scoala de Arta din Glasgow

        Proiectat de Mackintosh, Glasgow School of Art este marea capodopera a arhitectului. Nu numai ca exista obiectele arhitecturale organice ale cladirii surprinzator de aerisita, dar si biblioteca (ce contine mobilierul original, cu exceptia scaunelor,  care au fost inlocuite cu altele concepute de Mackintosh). Este prezenta si Camera Mackintosh care are o selectie de mobilier proiectate dupa casele construite. Deoarece este o scoala de arta, intrarea se face doar cu un tur ghidat, la date stabilitite. In timpul sezonului de varf, vizitatorii sunt sfatuiti sa rezerve in avans.

 St Mungo Museum of Religious Life and Art (Muzeul Sf. Mungo a Vietii si Artei Religioase)

        Acest muzeu neobisnuit are expozitii care acopera toate religiile majore si include o gradina Zen si un „Mexican Day of the Dead skeleton”. La o distanta scurta este Catedrala din Glasgow, fondata de sfantul protector al orasului, Sf. Kentigern (sau Mungo), in secolul al saselea, - datele actuale ale constructiei fiind din secolul al 14-lea. Adiacenta la catedrala este remarcabila necropola, un cimitir intr-o gradina victoriana, care are o arhitectura funerara curioasa ce include piese de Rennie Mackintosh si Alexander ‘Greek' Thomson.

Colectia Burrell

       Cel mai faimos dintre muzeele de arta din Glasgow, Colectia Burrell este o donatie de 8.000 de opere de arta donate de magnatul Sir William Burrell. In plus fata de picturile si desenele din secolul al 15-lea si pana in cel de-al 19-lea, colectia cuprinde si tapiserii medievale europene, vitralii si sculpturi, precum si opere de arta din Orientul Mijlociu si Asia de Est. Galeria a fost deschisa in 1983, in decorul frumos al parcului Pollok Country. De asemenea, situat in cadrul parcului este Pollok House, o frumoasa casa georgiana veche detinuta de National Trust.

Farul din Glasgow

      Centrul de arhitectura, design si urbanizare a Scotiei a fost deschis in vara anului 1999, ca un element-cheie al programului din 1999  intitulat „City of Architecture and Design”. Farul ocupa fosta cladire Herald (proiectata de Charles Rennie Mackintosh in 1895) si ofera spatii de expozitie pentru tururi si expozitii speciale. Acesta gazduieste, de asemenea, centrul de interpretare Mackintosh, ce ilustreaza munca arhitectului in contextul contemporanilor sai. Taxa de intrare include acces la Turnul Mackintosh, cu spectaculoasele vederi asupra orasului.

>>> Cauta acum hoteluri in glasgow
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Franta

Paris

      Cu 2 milioane de persoane traind in centrul sau si cu peste 10 milioane in suburbii, Parisul este unul din cele mai mare orase din Europa. Ca popularitate insa, Parisul este primul, daca este sa judecam dupa numarul de vizitatori pe care-i are anual: mai mult de j ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Paris Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"