IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » SUA

Miami

     Miami este mai latin-american decat simplu american - renumit pentru vremea insorita, savoir faire, scena petrecerilor si a stilului cool South Beach. Miami si orasul vecin Miami Beach sunt orase de emotie, culoare si textura. Mult din farmecul orasulul Miami se datoreaza cartierelor sale diverse, care variaza de la zgarie-norii falnici in Downtown Miami (centrul comercial al orasului) pana la Little Havana, locul infloritoarei comunitati cubaneze. De asemenea, portul din Miami este cel mai mare port de croaziere din lume. Miami Beach este renumit mondial pentru „coasta sa de aur” avand numeroase hoteluri si proprietati somptuoase si facilitati de recreere in aer liber. Cartierul plin de farmec South Beach este usor de recunoscut, cu cladirile colorate in stil art deco asezate pe un fundal al sudului Floridei: cerul senin, oceanul albastru, plaje cu nisip fin si numerosi palmieri. Daca doriti sa explorati dincolo de Miami, indeptati-ve spre vest, pana la Everglades, unde o mlastina intinsa este casa aligatorilor salbatici. Ca o alta alternativa, cautati elegantul Fort Lauderdale in partea de nord; boemele Florida Keys la sud sau Biscayne National Park pentru scufundari, canotaj sau snorkelling.

Miami Beach

     Miami Beach este situat pe o insula subtire, lunga, conectata de restul orasului de patru diguri principale. Aceasta cuprinde mai multe orase de coasta, fiecare cu propria lor personalitate - inclusiv Surfside, districtul comercial de lux din Bal Harbour, Sunny Beach Isles, South Beach si Golden Beach. Nisipurile albe ale Miami Beach sunt extinse intre Lincoln Road Mall la nord pana la strada 87, avand o promenada populara celor care vor sa faca jogging sau sa se plimbe, si cu statii de salvamar in stil art deco de-a lungul tarmului. O varietate de sporturi nautice sunt disponibile, inclusiv windsurfing, schi-jet si parasailing.

Little Havana

       Dupa ce Fidel Castro a preluat puterea in 1959, refugiatii Cubei s-au instalat la vest de Downtown Miami, intr-un cartier cunoscut ca Little Havana (Mica Havana). Astazi, cu o comunitate puternica de 800.000 de americani-cubanezi, acest cartier plin de culoare are o atmosfera distinct latina. Little Havana prezinta toate caracteristicile unui cartier spaniol avand cafenele si restaurante cubaneze, fabrici mici de trabucuri si tarabe la strada ce vand delicatese ca baho (Tocana Cubaneza) si sucuri proaspat stoarse. Monumentele anti-Castro sunt prezente pe strada, mai ales in jurul Calle Ocho (strazii a opta), cea mai animata parte din Little Havana si locul festivalului cu acelasi nume, un carnaval celebru de primavara (cea mai mare petrecere in strada a Americii).

Downtown Miami

       Downtown Miami este inima comerciala a orasului, se distinge prin zgarie-nori, cladiri guvernamentale impresionante si centre culturale, inchizandu-se cu portul din Miami, cel mai mare port de croaziere din lume. Din Bayside Marketplace, sunt numeroase excursii cu barca prin Miami Bay si exclusiva Fisher Island, adresa celebritatilor din Miami.

Miami Seaquarium

       Situat pe frumosul Biscayne Bay, Miami Seaquarium are peste 10.000 de creaturi acvatice de admirat- inclusiv crocodili, aligatori sau foci precum si pesti de orice forma, culoare si dimensiuni imaginabile. Starurile acvariului includ: Lolita, o balena ucigasa ce cantareste peste 3 tone, Salty, leul de mare si superstarul TV Flipper delfinul. Echipa de salvare a mamiferelor marine, de asemenea, se straduieste sa pastreze si sa protejeze lamatini, delfini sau balene ranite sau esuate din apele Floridei de sud. Puteti vedea munca lor in habitatul de mangrove Discovery Bay - folosit pentru a reabilita testoase marine salvate, precum si Manatee Exhibit unde lamatinii sunt ingrijiti pana sunt sanatosi complet, pentru a putea fi eliberati in salbaticie.

>>> Cauta acum hoteluri in miami
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"