IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » SUA

San Francisco

      Exista multe motive pentru care San Francisco continua sa fie unul din cele mai locuibile orase din Statele Unite ale Americii. Pentru inceput, locuitorii trateaza diferit cele doua planuri, unul al materialismului si al banilor iar celalalt al gandirii si politicii progresiste. Acest dualism in San Francisco, este intalnit la toate nivelurile societatii: de la mancare, bautura si socializare, la arta si design, muzica si cultura, peisaje si arhitectura. Beneficiul acestei gandiri libere si creativitati in viata de zi cu zi este un stil dinamic al locuitorilor, pe picior de egalitate cu New York, si mult inaintea altor orase din tara. San Francisco este intamplator pozitionat intre ocean si muntele Sierra Nevada la est si vest si padurea Redwood si desertul Californiei la nord si sud. San Francisco Bay se potriveste perfect intre Golden Gate Bridge si Bay Bridge, orasul continand 14 insule mici printre care si Alcatraz. Faptul, ca este tolerant tuturor modurilor de viata, defineste cel mai bine San Francisco-ul de astazi ceea ce, inevitabil,il face o destinatie de neuitat pentru oamenii din toate categoriile vietii.

Alcatraz

     Profiland amenintator in golf, aproape de cheiul Fisherman's Wharf, Alcatraz (cunoscut pur si simplu ca "The Rock") a fost locul celei mai dure inchisori din SUA,  intre 1934 si 1963. Al Capone a fost incarcerat aici, la fel si Robert „Birdman” Stroud, desi infamiile sale sunt bazate mai mult pe legende Hollywoodiene decat realitate- el nu a tinut pasari aici. Alcatraz, care isi tinea incarcerati condamnatii atat cu ajutorul curentilor estuarului golfului cat si cu barele de fier, a fost deschis publicului curios in 1973. Acum face parte din zona Golden Gate National Recreation. Activitatile insulei includ: plimbari, excursii si trasee audio narate de fosti detinuti si gardieni. Frustrarea de a fi capabil sa asisti la frumusetea naturala si a luminilor stralucitoare ale comunitatii golfului, la doar o mila departare, pe care ar fi resimtit-o multi dintre detinuti, este pe  deplin palpabila. Insula Alcatraz a fost, de asemenea, locul primului far construit pe coasta Pacificului. Vizitatorii sunt sfatuiti sa rezerve locuri din timp si sa poarte haine calduroase.

Cable Cars

     Una dintre principalele atractii din San Francisco este reteaua sa de telecabine, singurul reper istoric national mobil din SUA. Sistemul a fost inaugurat in 1873, cand Andrew Hallidie a condus prima masina care a mers de-a lungul Clay Street, in apropiere de Piata Portsmouth, pentru a inlocui tramvaiele trase de cai. Acestea a fost renovate in anii 1980. Plimbarea si privelistea pot fi cel mai bine savurate in picioare pe una din platformele exterioare, dar calatorii trebuie sa se tina bine si sa aiba grija la trafic. Masinile opereaza pe trei rute. Liniile Powell-Hyde si Powell-Mason, incepand de la Powell Street si Market Street, merg catre Fisherman Wharf si Union Square. Linia California Street ruleaza pe directia est-vest din California Street si Market Street, in apropiere de Embarcadero la Van Ness Avenue. O vizita gratuita la Muzeul Telecabinei (www.cablecarmuseum.org) completeaza experienta. Aici, situat in singurul loc din oras unde este gasit motorul masinariilor, vizitatorii pot admira mecanismul prin care cablurile de 17km lungime de otel sunt invartite intr-un ritm constat de 15km/ora. Sistemul este mult mai interesant decat ati putea crede iar video-urile si magazinul de suveniruri va vor convinge sa va opriti la acest muzeu.

Podul Golden Gate

      Frumosul Golden Gate Bridge, care face legatura dintre San Francisco si Marin County, nu este de aur, desigur, ci de un portocaliu viu ruginit, care iese in evidenta chiar si prin frecventa ceata groasa. Intins pe 2,7km, podul este unul din minunile lumii moderne si unul din cele cinci poduri ce stau deasupra golfului (The Bay). Cele mai bune vederi ale Podului Golden Gate sunt de la Fort Point in Presidio (Long Avenue si Marine Drive) si Viza Point, pe partea orasului Marin, la capatul nordic al podului. O plimbare sau, cel putin, un drum cu masina este esential (de mers pe jos dureaza aproximativ o jumatate de ora si pietonii ar trebui sa fie imbracati calduros). Cele doua cabluri ce pivoteaza contin atat de multa sarma de otel, incat ar putea sa incercuiasca ecuatorul de trei ori, in timp ce betonul folosit ar oferi destul material pentru un trotuar de la San Francisco la New York.

>>> Cauta acum hoteluri in san francisco
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Anglia

Londra

      Sunt multi cei care spun despre Londra ca este un oras intunecat, cetos, trist. Noi nu suntem deloc de acord! Trist este sa vezi in Londra doar ceata si ploaia si sa nu observi detaliile: oameni, cladiri, magazine, muzee, piete. Toate sunt pline de viata si toate fac p ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Londra Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"