IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » Canada

Montreal

      Vizitatorii mereu o sa fie surprinsi de Montreal. Vorbitor de franceza, cu cladiri vechi si mari avand o atmosfera europeana, Montreal se distinge de restul oraselor Nord Americane. Spre deosebire de moderna desfasurare asociata oraselor canadiene, Montreal este cu totul diferit. Orasul radiaza de stil avand o scena a restaurantelor infloritoare si o viata de noapte rafinata. Initial cel mai mare oras din Canada, Montreal nu mai este centrul financial al tarii ca odinioara, dar cu siguranta se plaseaza pe locul intai cand vine vorba de cultura si unicitate. Cu o zona centrala a orasului relativ mica si un sistem de transport public foarte curat, turistii pot explora orasul in siguranta, fara sa se piarda. Puteti lua o trasura trasa de cai (calèche) de-a lungul raului St. Laurence in cartierul Vechiului Montreal (Old Montreal), masa de pranz intr-un bistro cochet din centru si sa vizitati Oratoriul Sf. Iosif din Mount Royal, toate intr-o zi, si inca sa aveti timp seara sa va plimbati pe strazile frumoase ale Platoului (The Plateau).

Bell Centre

       Considerat de multi pamant sfant, acest loc este casa echipei de hochei din Montreal, Montreal Canadiens. Aceste seri marete de hochei aduc mai mult de un milion de fani in fiecare sezon la Bell Centre. Tururi ghidate ale complexului si ale muzeului clubului Montreal Canadiens sunt disponibile. Cand nu este jucat hochei, locul este folosit pentru concerte si alte evenimente mari.

Vieux-Montréal

       Situat in apropierea raului St Lawrence, Vechiul Montreal este partea initial fortificata a orasului. Cladirile si strazile dateaza din secolele 17, 18 si 19, fiind atent restaurate. Zona este plina, pe tot parcursul verii, cu turistii care vin sa se plimbe pe strazile pietruite, sa viziteze buticurile si restaurantele sau pur si simplu sa se bucura de „joie de vivre” printre animatorii stradali ce se afla in fosta piata din Jacques-Cartier. Un tur intr-o caleasca este un mod romantic de a vedea obiectivele turistice.

Vieux-Port

       Portul vechi a fost candva unul dintre cele mai importante porturi comerciale din America de Nord. Cu majoritatea activitatii transportului maritim desfasurandu-se in aval, aceasta zona a fost transformata intr-un excelent loc de recreere si de expozitii, umpluta cu pietoni, biciclisti si skateri pe promenadele riverane dintre Turnul cu Ceas si digurile de la Parc des Ecluses. Centrul de Stiinta Montreal este orientat spre o experienta de familie, avand expozitii, Immersion Movie Game (joc video interactiv pe un ecran gigant) si un cinema IMAX.

Parcul Jean-Drapeau

      Cel mai mare parc din Montreal cuprinde doua insule (Ile Ste-Hélène si Ile Notre-Dame) si a fost locul Targului World Expo 67. Astazi, insulele sunt un loc bun de a te plimba pe jos, cu bicicleta sau cu rolele. Jumatate din Ile Ste-Hélène este preluat de parcul de distractii La Ronde. In alta parte pe aceasi insula se afla Muzeul Steward, situat in singurul fort al Montreal-ului. In apropiere, un dom geodezic contine Biosfera – un muzeu dedicat cresterii gradului de constientizare cu privire la ecologia raurilor si a apelor.

Parc Olympique (Parcul Olimpic)

      Parcul Olimpic a fost locul Jocurilor Olimpice din 1976. Costisitorul Stadion Olimpic este acum folosit pentru diferite concerte si dispune de un centru de sport cu patru piscine mari. Tururi ghidate de jumatete de ora sunt disponibile si vizitatorii pot merge cu un funicular (telecabina) pana in cel mai inalt turn inclinat (175m). In apropiere, fostul velodrom este o atractie majora si extrem de populara – Biodomul din Montreal este o recreere a cinci ecosisteme sub un singur acoperis. Vizitatorii pot trece de la o padure tropicala intr-o lume polara cu opriri prin diferite alte medii.

>>> Cauta acum hoteluri in montreal
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"