IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » Canada

Toronto

     Toronto se afla pe malul nordic al lacului Ontario, iar vederea orasului peste apa este uimitoare si inconfundabila – cu CN Tower, unul dintre cele mai inalte turnuri din lume aproape de malul apei. Capitala provinciei Ontario, Toronto, este cel mai mare oras din Canada si al cincilea ca marime din America de Nord. O forta dominanta in economia si afacerile tarii, fiind, de asemenea, centrul cultural al Canadei vorbitoare de limba engleza. Noaptea, locuitorii din Toronto se rasfata la numeroasele restaurante, baruri si cluburi din oras sau la opera ori teatru. Mai mult decat orice, Toronto este definit de catre cetatenii ei ca fiind un oras prietenos, eficient si unul dintre cele mai multiculturale din lume.

CN Tower

       La o inaltime de 553m, CN Tower a fost, pana de curand, cel mai inalt turn din lume; este inca simbolul definitoriu al acestui oras de pe malul lacului. Intr-o zi senina, turnul ofera privelisti uimitoare, de pana la 120km, a peisajului urban si al lacului Ontario. Lifturi cu laturile exterioare din sticla (unul dintre ele avand si podeaua de sticla) duc vizitatorii catre sectiunea principala (echivalentul etajului 114) unde o podea de sticla permite vizitatorilor sa priveasca in jos de la 342m. Un loc de observatie mai placut este la etajul superior in restaurantul ce se roteste la 360 de grade. Un alt set de lifturi duce la SkyPod, 33 de etaje mai sus. Exista, de asemenea, la baza turnului, un numar mare de locuri de divertisment, printre care si un simulator de miscare.

Toronto Zoo

      Gradina Zoologica din Toronto este una dintre cele mai mari din lume. Este situata pe o intindere de 287 de hectare impadurite, langa Rouge Valley, in suburbia Scarborough. Colectia de peste 5.000 de animale este cu adevarat internationala, avand in vedere ca ea cuprinde zonele numite: Savana Africana, Americile, Indo-Malaya, Australasia, Eurasia si Taramul Canadian. Exponatele subacvatice cuprind: ursii polari, focile din Africa de Sud, castori precum si vidre in vizuinele lor.

Casa Loma

      Toronto pare o locatie putin probabila pentru un castel, dar din 1911 crenelurile Casei Loma au oferit un element de magie orasului. Castelul cu cele 98 de camere a fost finalizat in 1914 de catre Sir Henry Pellatt, un carismatic om de afaceri, antreprenor si filantrop, pentru a fi casa sa. Pierderile financiare l-au fortat sa vanda acest castel ce a devenit o atractie turistica populara pana in prezent. Castelul este un hibrid bizar avand un exterior din piatra in stil medieval (cu numeroase turnulete si creneluri), si un interior din secolul 20. Reperele includ: camera de stejar sculptata spendid, pasajele secrete si pseudo-gotica Great Hall ce are tavane inalte de 18m. Gradinile sunt deschise intre mai si octombrie.

The Distillery Historic District

     Ansamblul celor 44 cladiri din piatra sau caramida rosie ce si-au inceput viata la inceputul secolului al 19-lea sub numele de Gooderham and Worts Distillery (odata cea mai mare din Imperiul Britanic) a fost reinventata ca un district nou, cultural ce rivalizeaza Faneuil Hall din Boston si Granville Island din Vancouver.  Probabil, cel mai bun exemplu al arhitecturii industriale victoriene, in prezent, avand o suprafata de 5.3 hectare, ansamblul cuprinde  restaurante, galerii, buticuri, cafenele, studiouri de artisti si o berarie animata de-a lungul verii de o serie de festivaluri de arta si alte evenimente. Tururile acestei atractii acopera aspecte legate de arhitectura, galerii, cinematograful (care a fost, timp de multi ani, folosit ca o locatie pentru a turna filme), precum si beraria.

>>> Cauta acum hoteluri in toronto
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"