IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » Europa » Franta

Paris

      Cu 2 milioane de persoane traind in centrul sau si cu peste 10 milioane in suburbii, Parisul este unul din cele mai mare orase din Europa. Ca popularitate insa, Parisul este primul, daca este sa judecam dupa numarul de vizitatori pe care-i are anual: mai mult de jumatate din fluxul turistic din Franta se concentreaza spre Paris. Iar Franta este, dupa Statele Unite ale Americii, a doua tara turistica din lume! 

      Orasul de pe Sena
      Capitala a Frantei si totodata cel mai mare oras al sau, Parisul este traversat de fluviul Sena, care imparte orasul in doua parti - Malul Drept, in nord, si Malul Stang, in sud. Nucleul istoric al Parisului este Ile de la Cité, o insula mica locuita in antichitate de tribul pariziilor (“parisii” in latina), care intemeiasera in zona un mic sat de pescari.
      Parisul este un departement al Frantei (Paris, 75), parte din regiunea Ile-de-France. Este impartit in douazeci de arondismente. Peisajul orasului este dominat de niste dealuri cu inaltimi diferite, ce corespund unora dintre arondismentelor sale: Montmartre, Belleville, Ménilmontant, Buttes-Chaumont, Passy, Chaillot, Montagne Sainte Genevieve, Butte-aux-Cailles, Montparnasse. 

      O imagine panoramica
      Daca ar fi sa schitam, in cateva randuri, imaginea de ansamblu a Parisului, ar trebui sa luam in vedere, mai intai, cheiurile sale, strajuite de copaci, de-a lungul Senei, in special pe malul stang. Nucleul central al capitalei franceze se grupeaza in jurul incrucisarii bulevardelor Saint Michel si Sebastopol. Vanzatori ambulanti de carti (faimosii buchinisti), vanzatori de suveniruri, artisti de strada, cafenele pline de lume, buticuri cochete domina acest peisaj.
      Apoi, trebuie sa amintim podurile istorice care traverseaza Sena, numeroasele piete ale orasului (Place du General de Gaulle, Place de la Concorde, Place de la Bastille). Celebrele bulevarde parizine (Bulevardul Capucinilor, Bulevardul Montmartre, Bulevardul Madelaine, L’Avenue de l’Opera.) sunt, iarasi, parte dominanta a peisajului, in frunte cu largul Champs-Élysées, locul de promenada preferat. Si, bineinteles, se remarca in aceasta panorama gigantul Turn Eiffel, dar si celelalte cladiri si monumente celebre, dintre care cele mai multe sunt inscrise in Patrimoniul UNESCO. 

      Un traseu cultural
      Cert este ca, indiferent de interesele dumneavoastra, Parisul va va fermeca! Daca vreti un traseu cultural, atunci cele peste 200 de muzee, in frunte cu celebrul Luvru si cu zecile de monumente cu o insemntatate istorica sau artistica deosebita, va vor atrage atentia!
      Va intereseaza mai degraba viata spirituala si oglindirea ei in peisajul parizian? Atunci, incepeti turul orasului cu imensa Catedrala Notre Dame. Vizitati apoi si celelalte catedrale si biserici, care au o arhitectura deosebita.
      Daca sunteti, dimpotriva, mai atrasi de viata de noapte, atunci cartierul Montmartre va fi atractia locala favorita pentru dumneavoastra. Aici, la orice ora, puteti asista la spectacole pe strada, de la Breakdance, pana la spectacole de circ. Sau poate vreti sa petreceti o seara printre personajele de poveste din Disneyland? A, si sa nu uitam de cel mai cunoscut cabaret din lume: Moulin Rouge! 

      Plimbari in parcuri si shopping de calitate
      Cei pasionati de natura vor gasi in Paris o multitudine de parcuri tipic frantuzesti, impresionante prin simetria aranjamentelor florale, prin fantanile arteziene, prin sculpturile celebre. Gradina Louxembourg, Gradinile Les Halles, Gradinile Palatului Versailles, Gradina Botanica, Parcul Floral de la Vincennes vor fi pe placul dumneavoastra!
      Si, nu in ultimul rand, Parisul, Capitala Modei, este un mare centru international de shopping. In ceea ce priveste cumparaturile, se pot gasi lucruri pentru toate buzunarele, de la preturi foarte mici, la unele exorbitante. Nu ratati buticurile din zona Pompidou, magazinele de pe Rue de Rivoli si din Cartierul Latin, de pe Champs Elysees, dar si mallurile Les Halles si La Defense! 

      Pe urmele marilor romani
      Parisul are o rezonanta aparte si pentru spiritualitatea romaneasca. Aici s-au format generatii intregi de ganditori romani; aici au trait si au creat mari artisti romani. Ii amintim doar pe Constantin Brancusi,George Enescu, Emil Cioran, Eugen Ionescu. Daca va intereseaza in special acest aspect, vizitati Teatrul Hachette: este locul unde, de 50 ani, se joaca in fiecare zi cel putin o piesa a lui Eugen Ionesco, singurul roman care a fost consilier la Academia Franceza!
      Ca o concluzie, Parisul are de toate pentru toti! Si, cum ne-ar fi absolut imposibil sa facem un ghid complet al orasului, vom descrie pe scurt, in continuare, cele mai populare obiective ale sale. Urmeaza ca dumneavoastra sa le vizitati pe acestea si sa va acordati ragazul necesar sa le cunoasteti si pe celelalte! 

>>> Cauta acum hoteluri in paris
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Anglia

Londra

      Sunt multi cei care spun despre Londra ca este un oras intunecat, cetos, trist. Noi nu suntem deloc de acord! Trist este sa vezi in Londra doar ceata si ploaia si sa nu observi detaliile: oameni, cladiri, magazine, muzee, piete. Toate sunt pline de viata si toate fac p ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Londra Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"