IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » Europa » Anglia

Londra

      Sunt multi cei care spun despre Londra ca este un oras intunecat, cetos, trist. Noi nu suntem deloc de acord! Trist este sa vezi in Londra doar ceata si ploaia si sa nu observi detaliile: oameni, cladiri, magazine, muzee, piete. Toate sunt pline de viata si toate fac parte din farmecul inegalabil al Londrei, orasul de pe Tamisa! 

      Traditie versus modernism
      Desi este acuzata adesea si de prea mult traditionalism, noi spunem ca nicaieri nu mai exista atata modernism, cum exista in Londra! Capitala Marii Britanii este un deschizator de drumuri in muzica, in arta, in moda. Londra dicteaza tendintele in muzica pop si rock, in moda casual. Aceeasi Londra traditionalista gazduieste in muzeele sale expozitii avantgardiste, foarte controverstate. Si mai e ceva: faptul ca sunt traditionalisti nu-i opreste pe londonezi sa fie deschisi fata de ceilalti. Londra este si un oras al emigrantilor, un melanj caruia englezii ii spun “melting pot”, o diversitate ce ii da farmecul unic! 

      London Tower
      Va recomandam sa incepeti turul Londrei cu zona orasului vechi. Perimetrul este dominat de faimosul Turn al Londrei - London Tower Aici au fost incarcerati si apoi decapitati multi membri ai aristocratiei si chiar ai familiei regale. Principalul corp al lui, White Tower, a fost inaltat in timpul domniei lui Wilhelm Cuceritorul. Acum adaposteste pretioasele bijuterii ale Coroanei, ce pot fi admirate de vizitatori. 

      Tower Bridge
      Langa Turn se afla un alt obiectiv celebru, Tower Bridge, adica Podul Turnului sau al Londrei. Ridicat pe un schelet metalic imbracat in piatra, el a fost construit foarte recent, in 1994! Stilul gotic a fost pastrat, pentru a exista o imagine unitara cu Turnul. 

      Catedrala Saint Paul
      Orasul Vechi este dominat si de imensa Catedrala Saint Paul (locul III in lume ca marime). A fost proiectata de arhitectul Sir Christopher Wren. Urcati 259 de trepe in spirala si ajungeti in Galeria Soaptelor, numita asa deoarece aici se pot auzi soapte din orice parte a domului, atat de buna este acustica! 

      Westminster Abbey
      Dar cea mai faimoasa catedrala a Londrei ramane Westminster Abbey, construita de preotul Eduard in secolul al XI-lea. Toate incoronarile sau nuntile regale britanice au avut loc si au loc aici. Multi monarhi ai Marii Britanii, de la Henry al II-lea, pana la George al II-lea, au fost inmormantati aici, la fel si majoritatea poetilor si scriitori nationali ai Angliei. Ei fie isi gasesc odihna in Coltul Poetilor, ca in cazul lui Geoffrey Chaucer, fie sunt doar comemorati aici prin statui, ca in cazul lui William Shakespeare. 

      Picadilly Circus
      Un alt punct major de interes este Picadilly Circus, practic, piata din centrul Londrei. Este celebra in toata lumea, datorita peretelui de reclame ce inrosesc cerul Londrei, la lasarea serii. Iata partea de modernitate ce coexista cu traditia, despre care vorbeam! 

      Big Ben
      Ramanem la simbolurile orasului si vorbim despre Big Ben, monumentul preferat al londonezilor. Big Ben este celebrul orologiu din turnul Palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic. Ceasul isi datoreaza numele creatorului sau, Benjamin Hall, poreclit Big Ben ("marele Ben"), fiindca era foarte corpolent. Parlamentul de la Westminster va sarbatori 150 de existenta a ceasului luna aceasta! 

      Palatul Wesminster
      Am amintit de Palatul Westminster sau al Parlamentului. Este locul unde isi desfasoara activitatea cele doua Camere ale legislativului britanic. Cea mai frumoasa priveliste asupra Palatului si a ceasului Big Ben este cea din partea de sud a raului Tamis, ape timp de noapte, cand cladirile din complexul Westminster sunt luminate feeric. 

      Palatul Buckingham
      La fel de popular este Palatul Buckingham, resedinta regala din 1837. Edificiul este locuinta si principalul centru de activitate al intregii familii regale de Windsor. Cu putin timp inainte de 11:30, puteti urmari aici un spectacol deosebit: schimbarea garzii. 

      British Museum si restul muzeelor
      Londra gazduieste si nu mai putin de 240 de muzee. Cele mai cunoscute sint British Museum (antichitati din toata lumea), Victoria and Albert Museum (arte decorative si aplicate), Imperial War Museum sau Muzeul Londrei. 

      Madame Tussauds
      Foarte interesant este si celebrul muzeu al figurilor de ceara Madame Tussauds. De la Michael Jackson, la membrii casei regale britanice, multe personalitati isi au aici o copie in ceara! 

      Hyde Park
      Iubitorilor naturii le recomandam marele spatiu verde din centrul Londrei, o padure de 225 hectare, Hyde Park. Este o zona ideala pentru plimbari, pentru un picnic. Aici exista o statuie memoriala a Printesei Diana. 

      The London Eye
      Incheiem cu The London Eye, roata imensa construita pe malul Tamisei, cu cabine din care veti putea admira intreaga Londra de la inaltime.

>>> Cauta acum hoteluri in londra
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"