IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » SUA

New Orleans

      New Orleans este unul dintre acele orase care are un simt puternic al identitatii . Situat la gura de varsare a fluviului Mississippi in Golful Mexic, acest oras ar putea fi o republica proprie, atat de independenta este natura sa. Nu se simte deloc a fi parte din Statele Unite, influentele europene, caraibiene si africane jucand un rol foarte puternic.  Forma raului, asa cum se curbeaza in jurul districtului central, a dat nastere la porecla orasului, "Crescent City". Locuitorii nu sunt atat de impresionanti cu alte porecle ale orasului: „The Big Easy” ori mai rau „The City That Care Forgot”. Mai bine sa ramanem la "New Orleans", chiar daca ofera numeroase moduri amuzante de a ii pronunta numele.  New Orleans se confrunta cu multe impotriviri din partea localnicilor cand vine vorba de diferitele evenimente, chiar daca e carnavalul Mardi Gras(sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie), coloana sonora a muzicantilor stradali sau energia puternica a unor funerarii pe muzica de jazz. Nu sunt multe saptamani pe an, cand nu este nici un festival si oficial se poate sarbatori orice, de la Ziua Sf. Petru (St. Patrick’s Day) la festivalul cainilor de companie. Datorita importantei sale istorice ca port in Golful Mexic, orasul este cu adevarat cosmopolit. Amestecul de culturi franceze, spaniole, africane si americane au creat mediu boem, amestecand eleganta binevoitoare a colonialilor Creoles, muzica si bucataria taranilor Cajuns, precum si, un dram de voodoo si Dixieland jazz.

1850 House

     Situat intr-una dintre cladirile Pontalba (randurile gemene ale vilelor din caramida din secolul al 19-lea aliniate contrar Jackson Square-ului), 1850 House a fost restaurata pentru a descrie o resedinta tipica din New Orleans al acelei epoci. Aceasta cuprinde o curte centrala si camere pe trei etaje, care contin mobilier de epoca autentic. De notat in special sunt decoratiunile din fonta ale balustradelor, ce au inlocuit traditionalul fier forjat lucrat de mana din Cartierul Francez. Observati literele A si P din design - initialele Madame Micaela Almonester de Pontalba, mostenitoarea bogata, ce a ridicat cladirile Pontalba si a facut si alte imbunatatiri in jurul Jackson Square-ului.

French Quarter

      De asemenea, cunoscut sub numele de Vieux Carre (Old Square), Cartierul Francez acopera o retea de 98 de blocuri patrate. Datand din 1718, este una dintre cele mai vechi cartiere din tara, cu o arhitectura superba din secolul al 18-lea si al 19-lea. Cladirile frumoase ridicate dupa aceasta data, cu arcadele lor si balcoane filigranate din fier forjat, au de fapt un caracter spaniol. Punctul cel mai important al Cartierului Francez este Jackson Square, fara indoiala, cea mai frumoasa piata din Statele Unite ale Americii. Aceasta este continuata de Bourbon Street, un loc frecventat de turisti avand numeroase baruri cu daiquiri si cluburi de striptease.

Catedrala St. Louis

      Fatada simpla, dar eleganta, a Catedralei St Louis, este cel mai important punct din Jackson Square. Numita dupa fostul rege al Frantei, aceasta este cea mai veche catedrala din Statele Unite ale Americii. Acesta este a treia biserica construita pe acest loc, prima fiind distrusa de un uragan in 1722, iar a doua de un incediu in 1788. Cladirea actuala, devenita catedrala in 1798, a fost remodelata extesiv intre 1849-51 la  specificatiile arhitectului, JNB de Pouilly. Cand Papa Paul al VI a vizitat-o in 1964, a desemnat-o basilica minor.

The City Park (Parcul Orasului)

      Parcul orasului New Orleans este al doilea ca marime din Statele Unite, chiar daca a sustinut unele daune in timpul uraganului inca este un refugiu pentru toti vizitatorii. Donat orasului in 1850 de catre John McDonough, aceasta fosta plantatie de zahar este o destinatie favorita pentru oamenii care se bucura de jogging, pescuit sau pur si simplu vor sa se plimbe printre stejarii uriasi si iazurile pline de rate. Parcul este, de asemenea, casa Muzeului de Arta New Orleans, a Gradinii Botanice, a unui mini-tren, al Storyland-ului (parc pentru copii, cu personaje de basm), existand si terenuri de tenis si un teren de golf.

>>> Cauta acum hoteluri in new orleans
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"