IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » SUA

New York

      Renumit pentru ritmul frenetic, creativitatea New York City-ului include restaurante venerate, localuri de noapte chic, teatre de ultima ora si capodopere arhitecturale. Combina acest lucru, cu faptul ca orasul New York este, de asemenea, o capitala financiara globala, si este discutabil faptul ca acest oras este cea mai mare metropola din America. Epicentrul vietii din New York a fost intotdeauna insula Manhattan, care este inconjurata de patru orase-cartier - Bronx, Brooklyn, Queens si Staten Island – toate avand propriul lor caracter si atractii. Desi New York inca se lupta cu evenimentele de la 11 septembrie 2001, acesta si-a recapatat vitalitatea, iar acum marsaluieste cu nerabdare sa se confrunte cu provocarile viitorului. Simbolic in acest sens este redeschiderea pe locul fostului World Trade Center a Memorialului National September 11. Acesta comemoreaza cele 3.000 de victime ale 9/11 si rezoneaza foarte puternic atat cu New York-ezii cat si cu vizitatorii.

Central Park

     Central Park este un sanctuar magnific al acestui oras situat in centrul Manhattan-ului. Proiectat de Frederick Law Olmsted si Vaux Calvert, a fost deschis in 1876 si ofera acum numeroase locuri culturale si recreationale. Castelul Belvedere (un castel din piatra construit pe Vista Rock in mijlocul parcului, la 79th Street Transverse) ofera vederi excelente, in timp ce Gradina lui Shakespeare, la vest de castel, contine flori si ierburi mentionate in piesele lui Bard. Central Park Conservancy ofera diverse excursii gratuite de mers pe jos. Exista, de asemenea, un teatru si facilitati sportive, in afara de celebra Central Park Zoo.

Empire State Building

     Ecranizat de Hollywood, acest zgarie-nori uimitor este acum din nou cea mai inalta cladire din oras. Finalizata in 1931, cladirea de 102 etaje este un exemplu minunat de arhitectura Art Deco si punctele de observatie de la etajul 86 si 102 ofera vederi magice ale orasului; puntea etajului 86 este in aer liber. In fiecare noapte, primele 31 de etaje sunt iluminate cu o culoare care reflecta anotimpul.

Statuia Libertatii

       Simbolul suprem al visului american, Lady Liberty, ce troneaza maiestuos peste New York Harbor, este, probabil, cel mai faimos punct de reper in America. Franta a donat statuia in 1886, pentru a comemora alianta in timpul Revolutiei Americane. Aceasta a fost primul lucru pe care cei 12 milioane de imigranti au vazut in Lumea Noua cand au trecut prin Ellis Island, la inceputul si mijlocul secolului 20. In prezent, coroana si torta nu sunt accesibile pentru vizitatori, dar pot vedea statuia printr-un plafon de sticla si pot merge pe puntea de observare.

Podul Brooklyn

      Numit a opta minune a lumii cand a fost finalizat in 1883, dupa 30 de ani de constructie, designul lui John Augustus Roebling ramane si acum o maiestrie a ingineriei. Unul din primele poduri ce foloseste bare cu sarma de otel ca suspensie  (la un moment dat unul dintre cele mai lungi lume), uneste Manhattan de Brooklyn peste East River. Promenada de lemn a podului, situata deasupra traficului rutier, este deschisa pentru pietoni si biciclisti si ofera privelisti uimitoare ale orasului.

>>> Cauta acum hoteluri in new york
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"