IndividualCorporateAgentii si turoperatoriDespre noiContact
googleyoutubeskypemail
  • Selecteaza destinatia

    Selecteaza portul de plecare

    Cauta croaziera


  • vile
Ghid de calatorie » America de nord » SUA

Washington DC

      Capitala celei mai puternice natiuni din lume, Washington, DC, atrage vizitatorii cu monumentele sale impresionante si muzeele extraordinare. Promenada eleganta (National Mall) a orasului Washington, DC si cladirile sale impunatoare au fost odata o mlastina, dar acum parcurile sale verzi, largi, marginite de strazi si cartiere, fac din el un loc chic de a trai. Pentru multi, puterea si politica dau un amestec ametitor, iar acum DC a evoluat intr-un loc cu excelente restaurante, baruri  si cluburi. Orasul este un magnet pentru cei care doresc sa fie acolo unde toate se intampla. Washington, DC, tanjeste dupa lumina reflectoarelor internationale si pentru moment, sosirea familiei Obama la Casa Alba, pune orasul din nou pe harta. Cel mai tragic eveniment al capitalei a avut loc la 11 septembrie 2001, cand un avion deturnat s-a prabusit in Pentagon. Din acel moment baricade, strazi blocate, politie si controale de securitate, au dat unor parti ale orasului, o fatada diferita.

White House (Casa Alba)

       Cu exceptia lui George Washington, Casa Alba, a fost casa fiecarui presedinte american si a familiei sale. Tururile faimoasei cladiri din DC sunt disponibile numai cu acordul congresului, iar pentru vizitatorii straini, de la ambasadele lor (cererile trebuie sa fie solicitate luni in avans). Foarte putin din cladire este aratat, dar multi se bucura de oportunitatea de a vizita motorul Statelor Unite ale Americii. Informatii legate de arhitectura, familia prezidentiala, evenimente sociale si multe altele pot fi obtinute de la Centrul de Informare pentru Vizitatori al Casei Albe localizat in coltul de sud-est al strazilor 15 si E.

Lincoln Memorium

      Impunatoarea statuie de marmura, de 5.8m a lui Abraham Lincoln, al 16-lea presedinte a Statelor Unite, priveste din Lincoln Memorial peste „the Reflectin Pool,” catre Washington Monument. Stilul de memorial este cel al unui templu grecesc, cu 36 de coloane dorice, dar statuia lui Lincoln, sculptata de Daniel Chester French, iti capteaza privirile. Pe peretii interiori sunt inscriptii de la Gettysburg si al doilea discurs de inaugurare al lui Lincoln. Ca un simbol al libertatii si armoniei rasiale, Lincoln Memorial a fost locul unde Martin Luther King a avut discursul "I Have a Dream," in luna august 1963.

Washington Monument

      Dedicat primului presedinte al Statelor Unite, Washington Monument dateaza din 1885 si are 169m inaltime. Un lift duce vizitatorii in varf pentru a se bucura de vederile spectaculoase ale imprejurimilor.  Cele 193 de Pietre Memoriale (Memorial Stones) restaurate, care au fost donate de-a lungul anilor (din iulie 1848) de catre state, orase si tari straine, aduc un omagiu lui George Washington. Exista, de asemenea, exponate legate de istoria monumentului cat si despre parintele fondator al acestei natiuni.

US Capitol

     Politica legislativa a Statelor Unite este modelata de aceasta cladire magnifica a Capitoliului Statelor Unite, locul Senatului si al Camerei Reprezentatilor. Cupola de 55m alb-vopsita este vizibila din toate partile orasului si are in varf statuia de 5.8m a independentei (Statue of Freedom). Mai multe zone ale cladirii sunt deschise publicului: Statuary Hall, the Rotunda si the Crypt (locul de inmormantare a lui George Washington si al sotiei sale).

>>> Cauta acum hoteluri in washington
CATEGORIA: GHID DE CALATORIE » Europa » Austria

Viena

      Cei care au vizitat Viena imi vor da dreptate cand spun ca este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, daca nu cea mai frumoasa. Iar pentru cei care inca nu au vizitat capitala austriaca, am un sfat: este timpul sa o faceti! Va va cuceri!  &nb ...
Citeste mai mult... Hoteluri in Viena de la 89€ Cauta hotel >
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
"Investiții pentru viitorul dumneavoastră!"
Creșterea competivității firmei S.C. Smart Travel S.R.L. prin implementarea unui
sistem informatic de reservări on-line

Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro"

"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"